Home » eindbalansverslag

Eindbalansverslag

Eindbalansverslag.

 

Dit jaar zijn we begonnen met CKV een vak waarbij je bezig gaat met kunst. Het doel aan het begin van het jaar was jezelf leren kennen op cultureel gebied. Wat heb ik geleerd dit jaar en waarbij heb ik mezelf leren kennen?

Begin dit jaar begon ik totaal blanco aan CKV had me nooit echt geïnteresseerd in de kunst dus wist eigenlijk ook niet wat ik nou precies leuk zou vinden. Dit was aan de ene kant redelijk makkelijk zo kon ik overal heen gaan. Hier heb ik dan ook veel van geleerd. Ik weet nu veel beter wat ik wel zou willen bezoeken en wat liever niet. Zo ben ik als culturele activiteit naar het Rijksmuseum geweest. Ik vond dit erg interessant en nog best leuk ook. Dit wil alleen niet zeggen dat dit soort museums me favorieten zijn. Museums over de oorlogen zullen mij meer interesseren.

Er zijn twee activiteiten die ik echt met plezier heb gedaan en daarna ook met plezier een verslag over heb geschreven. Dat waren de komedie voorstelling van Jandino Asporaat en het concert van Marco Borsato. Dit zijn dingen die ik elke week wel zou kunnen doen. Het enthousiasme over deze 4 activiteiten is per onderdeel erg verschillend en dit is dan ook weer goed te lezen in de verslagen.

Hierbij heb ik dus al geleerd wat ik leuker vind. Dat zijn bezoekjes aan concerten en theatershows, dit betekent niet dat ik museums niet interessant vind want dat vind ik zeker wel maar mijn voorkeur ligt meer bij de andere activiteiten.

 

In hoeverre ben ik dit jaar van een beginner naar een expert gegaan?

 Informeren

  1. Voor CKV zou ik zonder enige informatie naar een museum gaan en daar wel zien wat er op me af komt. Nu zou ik op het internet eerst gaan zoeken naar informatie en recensies over het museum om mezelf zo beter in te lezen en zo beter het museum te kunnen ontdekken en het beter te begrijpen.
  2. Ik bezocht veel dingen erg passief. Nu neem ik informatie mee en maak ik veel foto’s van waar het mag.
  3. Vroeger zou ik het verslag erg lang uitstellen, nu heb ik wel ondervonden dat als je zo snel mogelijk een verslag maakt de informatie die hebt gekregen er nog het beste inzit en daardoor dus ook het beste op papier verschijnt.

Leren

  1. ‘stelt te gemakkelijk vragen over beschikbare informatie’ in dit geval ben ik een echte beginner. Ik denk dat het een beetje gemakzucht is.
  2. Naarmate dit jaar vorderde heb de inlever datums wel onthouden, al hoewel ik nooit echt in tijdnood kwam alleen de laatste periode dan..
  3. 'Moet dat nou'? 'Dit heb je nergens voor nodig" hierbij ben ik eigenlijk van een expert naar een beginner gegaan de concentratie was op het einde een beetje weg en in het begin vond ik het allemaal juist heel leuk om te doen.
  4. De meeste dingen hebben we samen gedaan maar ben denk wel van een iets meer afhankelijk persoon naar een onafhankelijk persoon gegaan.

Kunst beleven

Voordat ik aan CKV begon had ik heel erg dat als ik iets niet snapte of wou begrijpen dan blokkeerde ik meteen de toegang naar het begrijpen in mijn hoofd. Nu heb ik geleerd dat hoe langer je naar een voorwerp kijkt hoe beter het op je kunt inwerken. Je zult het na een tijdje dan ook begrijpen.

De progressie die ik dit jaar met CKV heb doorgemaakt kan ik laten zien aan de hand van deze schaallijn

                                    Beginner 0 0 0 0 0 0 0 0 0 expert