Home » culturele opdracht 2

Jandino Asporaat

Zaterdag 17 oktober 2015 ben ik samen met mijn ouders en zus naar het theater voorstelling ‘Hoe Dan Ook’ van Jandino Asporaat. Dit was echt een onwijs leuke voorstelling heb ontzettend veel gelachen en echt genoten. Om wat speling op mijn site te creëren ga ik niet de normalen opdracht uitvoeren, maar een soort autobiografie schrijven over Jandino zelf. Ik ga vertellen wie hij is, wat hij doet en waarom ik hem zo onwijs leuk vind!

 

 

 

Wie is Jandino Asporaat?

Ja, wie is Jandino nou eigenlijk? Bijna iedereen kent hem wel als de altijd vrolijke, enthousiaste en vooral enorm grappige Curaçaose man. Jandino Jullian Asporaat is geboren op 9 januari 1981 in Willemstad (curaçao). Hij groeide op in de wijk Buena Vista. Begin jaren negentig vestigde het gezin zich in Rotterdam. Na zijn opleiding werkte hij kort als schilder, maar hij stopte daar al snel mee en focuste zich op zijn carrière als stand-upcomdian.

In 2002 begon hij bij de Rotterdamse jongerentheatergroep Young Stage, waar het 2 seizoen werkte. Toen de tijd heeft hij in meerdere Nederlandse theatergroepen gespeeld (Ro-theater, Waterhuis, Rotjong). Ook was hij te zien op televisie, in films en in reclames.

Naast zijn werk als stand-opcomedian schrijft hij muziek en acteert hij. In zijn show vertelde hij dat 1 van zijn droomde was om een album uit te brengen.

 

Wat doet hij?

Wat doet hij allemaal? Nou echt genoeg! Deze man kan je overal voor inzetten. Theater, acteren, presenteren. Ten eerste zijn theatershows waar hij meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken, en iedereen aan het lachen maakt. Met presenteren zorgt hij er altijd voor dat er een gezellige sfeer hangt. Door veel grapjes te maken en af en toe op een sexuele manier. Je ziet hem in meerdere shows onlangs kon je hem zien bij Dance Dance Dance en nu op de zaterdag avond heeft hij zijn eigen show Playback je gek.

Het acteert hij heeft al in meerdere films en reclames gespeeld en binnenkort komt de film Bon Bini Holland uit waarin Jandino de hoofdrol speelt.

 

Wat vind ik van hem?

Nou ik denk dat je het al een beetje heb gemerkt maar ik ben nogal fan van hem. Ik vind het echt een super leuke man en zijn enthousiasme is echt aanstekelijk. Tijdens de show betrekt hij het publiek ook bij de show en dat maakt het ook erg leuk! Toen ik voor het eerst naar zijn show ging werd het alleen maar erger. Ik vond hem daarna nog leuker en wil zeker nog een keer naar een show van hem! Het is dan ook echt een aanrader voor iedereen! Na de show heb je buikspieren weer getraind van het lachen!

Hier een link naar een stukje waar Jandino te zien is: https://www.youtube.com/watch?v=HV20IYALSFw

 

Mijn kaartje van de show :)