Home » culturele opdracht 6

Slam FM koningsdag!

Mijn eerste indruk was dat ik echt hoopte dat het net zo gezellig zal worden als vorig jaar. Dit is namelijk al de 3de x dat ik naar festival ben gegaan en het is me alle 2 de keren goed bevallen.

Na het lezen van de recensie ben ik erg enthousiast geworden nog meer dan ik al was. Mensen reageerde heel positief en dit is erg leuk om te lezen.

Het festival waar ik naar toe ben gegaan is Slam FM Koningsdag op 27 april in Alkmaar. De eerste keer dat het festival plaats vond was in 2012, ze noemde het toen nog Slam FM Koninginnedag.  Het vond plaats naast het AFAS stadion, op een parkeerplaats. Hier vind het altijd plaats. Op een parkeerplaats. Het is vooral een dans festival met veel verschillende muzieksoorten, voor iedereen wel wat leuks! De line-up is te bekijken via deze link:  http://www.slam.nl/koningsdag/home/lineup. Er wordt veel gepromoot voor het festival vooral op social media hier heb ik het dan ook gezien. Dit jaar ben ik met een vriendin heen gegaan en zijn daar allemaal verschillende mensen tegen gekomen.

 

Het festival draait vooral om de muziek en het lekker los gaan! Ook staan er veel eetwagens. Zoals met patat en suikerspinnen. Er is niet echt een onderscheid tussen de optredens alleen dat er steeds andere artiesten optreden maar dit gebeurt gewoon op een vloeiende manier. De parkeerplaats is langwerpig en helemaal aan het eind staat het podium en dan heb je een stuk niks en dan aan de zijkanten staan verschillen kraampjes. Er wordt niet speciaal gebruik gemaakt van licht kan ook niet echt want het is overdag. Dus er is genoeg ligt. Er wordt wel gefilmd en je kan na het festival de aftermovie bekijken. Er is geen routing want dat is ook niet nodig haha. De locatie die gebruikt is zeer geschikt het is groot en goed bereikbaar. De organisatie organiseert zelf ook dat er bussen die naar locatie vanaf het treinstation in Alkmaar de rijden.

 

Het festival is toegankelijk voor jongeren vanaf 16 jaar. En dus ook voor hun bedoelt. Eerst was het dat je er ook in mocht als je jonger was dan 16 met begeleiding van iemand ouder dan 18. Die regel is afgeschaft en daarom trekt het nu ook wat jongeren boven de 18 jaar aan.

Er wordt goed reclame gemaakt via social media. Vooral via Instagram en Facebook.

 

Het festival vond ik zeker de moeite waard. Het indrukwekkenste dat ik heb gezien was natuurlijk de eindshow van Martin Garrix. Het hele veld rende naar voren en ging helemaal uit zijn dak! Volgend jaar wordt ik 18 dus denk dat ik dan naar Kingsday in Amsterdam ga. Anders zou ik zeker nog een keer hierheen gaan!

 

Mijn recensie:

Het is echt een geweldig festival! Echt de moeite waard en zou het zeker iedereen aanraden. De sfeer is super leuk. En daarom geniet iedereen intens van het festival!

        

 

mijn entree kaartje