Home » cultureel zelfportret » opdr 5,7,8,9

opdracht 5. 3 verschillende voorstellingen

De Cabaret Estafette is een cabaret voorstelling van opkomende nog onbekende cabarets. Die we nu nog eigenlijk niet kennen. Maar nog wel is heel groot zouden kunnen worden.

I Amhali is een cabaret voorstellen van Najib Amhali. In deze show geeft hij een kijkje in zijn eigen leven en hoe hij daar van geniet.

De gelukkigste dag is een musical. Hij is een steenrijke dertiger. Zij is een pittige cateringdame en alleenstaande moeder. Ze zijn een avond tot elkaar veroordeeld, als de gasten het op zijn verjaardagsfeest stuk voor stuk laten afweten. Ze raken aan de praat en laten steeds meer van zichzelf zien. Zo ontdekt ze ook de ware reden van het feest.

opdracht 7. 5 kunstwerken die je mooi vind

Dit schilderij trok mij aan omdat je goed de armoede kunt zien. Dat kun je zien uit de kleding en de manier hoe ze kijken. De gezichtsuitdrukking zegt voor mij heel veel. Bij mij roept dat op dat ze het moeilijk hebben en niet l te veel geld om van te leven. Dit schilderij is gemaakt door de Italiaanse schilder Rafael.

Dit kunstwerk is heel vrolijk en daardoor trekt het mijn heel erg aan. Ik word er erg vrolijk van. En door de verschillende patronen op de juiste plek gezet te hebben kunnen je toch zien dat het een uil moet voorstellen

In dit schilderij kun je de rijkdom van de dame goed zien. Je kunt dit opmerken uit de kleding die ze draagt en de uitdrukking op haar gezicht. Ook de achtergrond ziet er chic uit. Fransesco Appiani is de schilder van dit schilderij.

Hoe langer je naar dit kunstwerk blijft kijken, hoe meer je het idee krijgt dat je meer gaat zien. door de kleuren is het ook een vrolijke verschijning. Dit schilderij is gemaakt door Karel de Groote

ik vind dit schilderij mooi. omdat je de blijdschap van de mensen na de bevrijding goed kunt zien. ze vieren feest omdat ze eindelijk vrij zijn.

opdracht 8. 5 beelden die je mooi vind

Dit is De Dam. Hij staat in Amsterdam. Dit beeld spreekt mij heel erg aan omdat het voor mij een beetje als symbool staat voor Amsterdam. Het is een nationaal monument waar jaarlijks de dodenherdenking word gehouden.

Dit is Manneke Pis een beeld uit België. ik vind dit beeld mooi en grappig te gelijk. Het materiaal dat is gebruikt vind ik erg mooi. Het grappige is dat hij daadwerkelijke aan het plassen is zo zijn naam waar maakt.

De moai, tot negeneneenhalve meter hoge beelden, zijn vervaardigd uit zacht vulkanisch gesteente. De makers zijn de voorvaderen van een groot deel van de huidige eilandbewoners. Ik vind ze mooi omdat ze zo groot en grof zijn.

Dit beeld vind ik mooi omdat het een strijder ter paard is. ik ga er zelf een verhaal bij verzinnen. Bijvoorbeeld dat hij ten strijden trok om te vechten voor zijn land.

ik vind dit een heel mooi en indrukwekkend beeld. omdat de grote roofvogel zoveel uitstraalt. Daar bedoel ik mee. Dat ze ziet dat het een krachtige en zelfverzekerde vogel is en dat vind ik er erg indrukwekkend aan.

opdracht 9. 5 gebouwen die je mooi vind

Een moskee vind ik eigenlijk over het algemeen erg mooi. Deze vind ik erg mooi, door de gouden accenten.

De Toren van Pisa dit is er weer een die zowat iedereen wel kent. Doordat hij een schuin staat, is het een apart gebouw en dat trekt me aan. Ook dit gebouw zou ik graag een keer willen bezoeken

De beroemde Eiffel Toren die in Parijs staat. Iedereen kent hem wel. Ik vind hem zelf zo mooi, door de vorm en de manier waarop hij is gemaakt. Heb hem zelf nog nooit in het echt gezien. Maar wil dat zeker een keer gaan doen!

Ik vind dit gebouw mooi, omdat het eigenlijk een soort mindfack is. Door de lijnen die zijn gebruikt.

Ceasear Palace is een mooi hotel in Las Vegas. Ik heb het gebouw zelf ook in het echt gezien en ben er ook binnen geweest. Wat een indrukwekkend gebouw is dat! Zo groot en alles is zo mooi gedetailleerd. De fonteinen show die er in de avond is, is ook zeker de moeite waard!

Maak een Gratis Website met JouwWeb