Home » culturele opdracht 4

Naam: RijksMuseum

Plaats: Amsterdam

Wat voor soort museum: Historische Kunst

Wanneer is het gesticht: 1885

Hoe wist ik er vanaf: Het is gewoon een beroemd museum

Met wie ben ik er geweest: Met mijn ouders en zus

Verwachtingen na lezen recensie: Dat het meeste interessant is, maar er zitten sommige dingen tussen die wat minder interessant zijn. Maar dat zal je eigen smaak bepalen.

Recensie positief/negatief: De meeste zijn positief om je er veel verschillende dingen kan bekijken en natuurlijk meesterwerken van Rembrandt!

 

 

Wat is er tentoongesteld: Er staat heel veel tentoongesteld in het rijksmuseum. Er is een bepaalde route je zelf kan lopen en dan maak je eigenlijk een reis door de tijd.

Is er onderscheid tussen vaste en tijdelijke collectie: Ja dat is er, er is een tijdelijke collectie die totaal verschilt van de vaste collectie. Het lijkt ook alsof die afgescheiden staat van de rest.

Hoe word het gepresenteerd: Schilderen hangen aan de muren, beelden en bijv. wapens (tijdelijke collectie) staan in vitrines. Alles wordt belicht met spotjes die zo gericht zijn dat de kunstwerken er mooi uitkomen.

Wat is de rol van teksten bij beelden/schilderijen: Onder beelden/schilderijen staat uitleg van wat er te zien is en wie het gemaakt heeft.  Daarnaast zijn er ook nog aparte borden/bladen die nog extra uitleg geven over de dingen die te zien zijn.

Is het materiaal op de vloer goed gekozen: Ik zelf vind van wel, het lijkt namelijk wat versleten en oud. En dat past er goed bij de kunst die er hangt.

Voor wie is het museum het meest belangrijkst: Het is voor iedereen toegankelijk, maar denk toch dat meer de ouderen generatie er op af komt. Omdat ja, kinderen vinden geschiedenis nooit echt heel leuk.. toch heb ik wel veel kinderen gezien, en moet ik zeggen dat ik zelf ook interessant vond!

Heeft het museum speciale tentoonstellingen voor kinderen: Nee

 

Vond ik het museum de moeite waard: Ja dat vond ik zeker. Had dit sowieso 1 x in me leven willen zien en eigenlijk vond ik sommige dingen nog best wel mooi!

Het meest indrukwekkende: Natuurlijk is dat De nachtwacht! Dat was echt indrukwekkend om dat met eigen ogen te zien en even bij stil te staan en op je in te laten werken!

Ga je nu vaker een museum bezoeken: Nou we kunnen enthousiast zijn maar zo erg is het nou ook weer niet haha..

Als ik terugkijk op de recensie, ben ik het daar dan mee eens: Ja zeker, ze hadden gelijk over dat het per ding zou verschillen. Maar dat het indrukwekkend was hadden ze zeker gelijk in!

Mijn recensie: Het museum is zeker de moeite waard om te bezoeken! Je moet er wel de tijd voor nemen. Want elk beeld/schilderij moet je eigenlijk even op je inlaten werken! Maar ik heb zeker geen spijt van dit bezoek. En raad het jullie dan ook aan om een kijkje te nemen!

mijn toegangsbewijs voor het rijksmuseum!